Tudta, hogy hőszivattyús fűtési rendszerre is fordíthatja az Otthonfelújítási támogatást?

A Faktor Kft.-nél már eddig is számos érvet fel tudtunk sorolni a hőszivattyús fűtési rendszerek mellett – most pedig kétségkívül itt egy újabb, igen erős indok egy ilyen beruházás mielőbbi nyélbe ütésére! Napokon belül elindul ugyanis a 2024-es Otthonfelújítás program, melynek köszönhetően a szóban forgó technológia kiépítésére is jelentős mértékű támogatást igényelhetnek a háztartások. Alábbi cikkünkben igyekszünk összefoglalni az ezzel kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat. 

Röviden az Otthonfelújítási programról

 

A várva várt támogatási konstrukció keretében már július 1-jétől benyújthatók a kérelmek MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban. A keretösszeg nem kevesebb mint 108 milliárd forint, ebből pedig a tervek szerint nagyjából 20 ezer lakóingatlannál valósulhatnak majd meg fejlesztések. Minden egyes projektre maximum 7 millió forint számolható el, melyből az önrésznek 1 millió forintot kell kitennie. A fennmaradó, legfeljebb 6 millió forint két részre, vissza nem térítendő támogatásra (2,5–3,5 millió forint), illetve kedvező, kamatmentes hitelre oszlik. 

Az, hogy a vissza nem térítendő támogatás összege pontosan mennyi, az adott járás átlagjövedelmétől függ. A kölcsön futamideje pedig 12 éves is lehet, ami azt jelenti, hogy a havi körülbelül 20 ezer forintos törlesztőrészlet mellett akár az első perctől kezdve megtérülő lehet a befektetés, ha figyelembe vesszük az energetikai korszerűsítésekkel megspórolható rezsi összegét. 

A kiírás értelmében kizárólag az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai modernizációjára van lehetőség. Ugyancsak lényeges kritérium, hogy a megvalósuló korszerűsítéssel az adott ingatlannak legalább 30% primer energetikai megtakarítást kell elérnie. 

Ami pedig a lehetséges felhasználást illeti, a támogatás az épület külső hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a használatimelegvíz-rendszer modernizálására vagy a fűtésrendszer átfogó korszerűsítésére fordítható. Kedvező fejlemény tehát, hogy a program társadalmi egyeztetésén beérkezett észrevételek, köztük a szakmai szervezetek felvetése nyomán bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése is.

Az állami támogatással még jobban megéri a hőszivattyús rendszer

 

Weboldalunkon a hőszivattyúk működése mellett annak előnyeire is kitérünk, melyek sorában az elsők közt kell említeni, hogy megfelelően kialakított rendszerrel ezek üzemeltetése gazdaságosabb a gázkazánoknál. A technológia mellett az egyszerű, precíz szabályozhatóságon és a kényelmen kívül a hagyományos fűtési és hűtési megoldásokhoz képest kiemelkedő energiahatékonyság is szól. Az energiafogyasztás mérséklése pedig nemcsak a pénztárcáknak jó hír, hanem a megspórolt károsanyag-kibocsátásra gondolva a környezetünknek is. 

A hőszivattyús rendszerek erősségeinek sorát még hosszasan lehetne folytatni, kezdve azzal, hogy nincs hozzájuk szükség kéményre és a gáz bevezetésére, egészen addig, hogy a nyári hónapokban a hűtés lehetőségét is megteremtik, az üzemeltetésükhöz pedig GEO- és H tarifa is igényelhető a szolgáltatótól. A teljesség igénye nélkül ezek azok a pozitívumok, amelyeket a Faktor Kft. ügyfelei nap mint nap a gyakorlatban is tapasztalhatnak.

Bízza a hőszivattyús rendszert a technológia egyik legfőbb szakértőjére!

 

Cégünk ehhez a számos egyedi előnnyel rendelkező technológiához idehaza kimagasló hátteret biztosít, mely hosszú távra megalapozza a beruházások sikerét. Ehhez hozzátartozik, hogy ügyfeleinknek korszerű, kedvező árú és már számtalanszor bizonyított hőszivattyút kínálunk, a szükséges kiegészítőkkel együtt. Szaktanácsadóink mintegy 25 éves tapasztalattal segítenek az érdeklődőknek kiválasztani az igényeknek és lehetőségeknek leginkább megfelelő megoldást. Munkatársaink jártasságára így bátran támaszkodhat bárki azzal kapcsolatban is, hogy a most startoló Otthonfelújítási program feltételeire (pl. az elvárt 30%-os energetikai megtakarítás) tekintettel hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni az állami támogatás tetemes összegét.

Kollégáinknak szintén immár évtizedes gyakorlatuk van a modern hőszivattyús rendszerek teljes körű telepítésében és utólagos karbantartásában. Ez is kell ahhoz, hogy kijelenthessük: komplex szolgáltatásunk jegyében a tervezéstől a komplett ügyintézésen át az átadásig mindenről gondoskodunk, a későbbiek során pedig stabil szervizhátterünk garantálja a technológia zökkenőmentes üzemeltetését. 

Összefoglalva úgy fogalmazhatunk, hogy ha az első lépéstől az utolsóig jó kezekre bízzuk a hőszivattyús rendszerek kiépítését, akkor a beruházás önmagában is kiválóan megtérülő lesz. A 2024-es Otthonfelújítási program által biztosított, nem mindennapi támogatási lehetőség pedig ezt a képletet teszi most még kedvezőbbé! 

Kapcsolatfelvétel: +3630 200 8295

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek